Villa Mas Claude

Villa Mas Claude, Vence, Alpes-Maritimes

 

Set on the outskirts of the medieval town of Vence,  Villa Mas Claude sits some 300m above the dazzling coastal fringe of the Co’te d’Azur.

 

The property offers an exceptional location placed between the heat of the coastal plain and the comparative coolness of the foothills to the western Alps.

 

Elevated above the mediterranean forest of the Malvan Valley with distant views of the sea, the villa is intentionally retro with a lived-in, reposeful atmosphere for relaxed living and restorative contemplation. It is a creative place framed within the lushness of the tropical gardens and the interface of olive grove with pine forest beyond.

 

One of two restoration projects located side by side the villa has been fully restored involving structural renewal, new roofing, updated and modernised M&E utilities, a fully restored and modernised swimming pool, hardscape, external lighting, tropical and mediterranean planting, new olive groves and the management of forestry.

 

In addition a full interior design service was implemented comprising, kitchen design, textiles, lighting, furnishings, fittings, artefacts and the sourcing of domestic equipment and utensils.

 

Contract value: € 2m

 

 

Portfolio