Simor House

Simor House, Esher, Surrey

 

BALI National Landscape Awards 2019 - Domestic Garden Construction  –  Over £250k
LDC PRINCIPAL AWARD WINNER

Collaborating with garden designer, Selina Botham, LDC were tasked in producing a terraced yorkstone walled garden. This proved a welcome challenge to the team given the logistic restrictions and multiple levels the design required.

This large private garden in Esher was re-developed in phases to compliment the clients' newly built house. Having completed phase one of this major project, LDC have now submitted phase two, the lower garden, for this award.

Retaining walls, sawn sandstone paving, and a contemporary rose garden surround the infinity pool and pool house.

Steps lead down to the lower bank where mature trees have been craned in and planted to provide pool users with privacy whilst retaining views out from the garden.

Additional planting beneath the trees provides colour and structure when viewed from access road level.

A comprehensive irrigation system has been installed on the bank to facilitate the establishment of the trees and plants.

 

Included in the build was an extensive lighting system feeding the various levels of the garden as well as the careful procurement and installation of all the plants. The frontage of the house included the construction of automated gates, a resin bonded drive and grand yorkstone steps to the front entrance.

 

Client: Private Client

Garden Designer: Selina Botham

Lighting Designer: Ornamental Garden Lighting

Main Contractor: LDC Ltd

Suppliers: CED stone

 

 

Portfolio